9 april 2015

Nya spelare in...

Under dagen presenterades två nyförvärv till föreningen. Två backar. Den ene från Timrå och den andre från - Oskarshamn! Andreas Borgman och Oscar Engsund. Jepp, så är det. Just den Oscar Engsund som vår Stefan Gråhns hade ett kurr med under denna säsong. Samme spelare som förra säsongen satte en armbåge(!) i nunan på Tony Romano med en mindre hjärnskakning(!) som följd.

Gråhns och Engsund
Om vi börjar med Andreas Borgman får han ses som en framtidsman då han är endast nitton år gammal. Fostrad i Timrå och spelat där allt sedan juniortiden. Har hunnit med att representera Sverige i U18, U19 samt U20. Med andra ord en mycket talangfull spelare. Enligt Timråsupportrar ett tungt tapp. Den stora frågan är varför man väljer att värva en sådan ung back? Upplever föreningen att det inte finns tillräckligt skickliga unga backar i det egna J20 - laget? Genom att värva en så pass ung back tar man per automatik bort möjligheten för en egen produkt. Innebär det att en så lovande back som Mathias Linnarud inte längre ses som ett alternativ? Är det Hampus Larsson som inte duger? Blir spännande att se hur Martin Filander och Niklas Johansson tänker i denna fråga!


Låt oss då granska nästa backförvärv - Oscar Engsund! En Oskarshamnsprodukt som provat på spel både i V Frölunda och HV 71 men framfört allt gjort sig känd som en opolerad och "farlig" spelartyp under några framgångsrika(!) säsonger i Oskarshamn. Låt oss titta lite på hur Oscars statistik ser ut för att ge lite underlag till mina fortsatta reflektioner:


HV71 J20         SuperElit        144 (utvisningsminuter)
HV71 J20         SuperElit        150
Oskarshamn    Allsvenskan      98
Oskarshamn    Allsvenskan      89

Med Oscar Engsund i laget kommer vi få träna upp vårt boxplay, rejält! Jag kan nästan dra en parallell till hur snacket gick när Stefan Warg anslöt till oss från Örebro säsongen 2013/14. Enligt bittra(!) Örebroare skulle vi få en back som spelade vårdslöst, dra på sig onödiga utvisningar, och mest bli en belastning för hela laget! Vi vet alla hur det gick. Stefan Warg utvecklades under säsongen till att bli vår bäste back! En metamorfos som överraskade de flesta. När jag pratade med Stefan efter sista grundseriematchen, vinst borta mot KHK, kunde han inte nog tacka Joakim Fagervall för sin fina utveckling. Han menade på att i takt med det förtroende han fick från sin tränare ökade hans eget självförtroende. Så enkelt kan det vara, ibland. Förhoppningsvis kan Martin Filander och Tomas Mitell forma om unge Herr Engsund på samma sätt. Slipa av lita kanter och snygga till, helt enkelt. Då kan det bli bra...

En fundering är om Engsund blir ersättare för - Helmersson?

På återseende...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar