14 april 2015

Förlorarmentalitet - eller inte..

"Att vilja vinna eller inte"
Jag tänkte bara lite kort kommentera att fenomen som man ser då och då. Ett exempel på hur man kan göra en höna av en fjäder, typ. Det senaste exemplet har en koppling till vår säsong som slutade med pannkaka. Efter den sista matchen har det bland oss supportrar pratats mycket om "förlorarmentalitet" som om det faktiskt finns en sådan typ av mentalitet. Vi beskyller gärna idrottsmän för att sakna viljan att vinna.

Tydligen har vår Johan Jonsson i en intervju, eller utfrågning, fått svara på frågan om hur han upplevde den gångna säsongen. Enligt Johan Thalbergs hockeyblogg i VLT kunde man läsa följande:

"Först upp på scen var Johan Jonsson som tyckte att VIK gjorde en fantastisk säsong men inte nådde slutmålet. Jag förstår att han syftar på lagets vändning under säsongen men kan ändå inte släppa kommentaren." (länk)

Utifrån detta uttalande, som Thalberg refererar till, vill nu en del supportrar dra slutsatsen att det var därför vi förlorade i våra matcher mot KHK och Rögle! Motiveringen till den slutsatsen skulle vara att med en sådan assisterande lagkapten är det inte konstigt att man inte vinner!

Den som drar en sådan förenklad slutsats av en enda mening, ett uttalande, söker svar på en problematik där svaret inte går att finna. Under den gångna säsongen har jag med viss regelbundenhet haft kontakt med olika spelare i laget och jag törs påstå att ingen ville förlora någon match! Den som för bara en kort stund tror att det funnits spelare i Gulsvart som varit nöjda med en förlust är väldigt fel ute. Detta om det så var i grundserien eller i matchspelet mot KHK och/eller Rögle.

Så, nu fick jag det sagt...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar