12 januari 2015

Tankar..



Framtiden kan vi inte påverka. Det är endast nuet vi kan påverka. Se där ett annorlunda sätt att inleda ett inlägg. Vad vill jag säga med det, då? Jo, det gäller att glömma, förtränga och gå vidare. Det hjälper föga att älta det som varit. Det går inte att göra ogjort. Vad vi däremot kan göra är att i nuet sträva efter att inte upprepa det som var dåligt senast. Om vi lyckas med det skapar vi förutsättningar till att lyckas än bättre i framtiden. 

Jag är övertygad om att spelarna, genom tränarnas försorg, pratat igenom matchen mot Björklöven och nu sätter fokus mot nästa träning, på nästa match. Ibland blir man lite trött när spelare och tränare hela tiden säger att "vi tar en match i taget" men så är det, faktiskt. 

Redan i matchen hemma mot AIK fick jag en känsla av att laget inte gick riktigt för fullt i alla lägen. Trots en målmässig övertygande seger var inte spelet, intensiteten, av bästa märke. Svårt att sätta fingret på vad som saknades. Kanske var det helt enkelt så att spelarna upplevde att de inte behövde gå riktigt för fullt för att manövrera ut ett för dagen svagt motstånd?

Mot Björklöven blev denna ofrivilliga passivitet straffad. Björklöven var mer desperata än vad AIK var i matchen innan och nyttjade detta till att vända matchen till sin fördel. Hört uttrycket "motivation slår klass" förut, eller? Det var precis vad som hände.

Fortfarande saknar vi tre viktiga spelare i Broc Montpetit, Mikael Frycklund och Jeremy Williams. En kedja som ska vara med och leda laget spelmässigt. En kedja som laget verkligen behöver ha på isen för att orka med och matcha övriga topplag under våren. Jag börjar bli allt mer orolig över Jeremy Williams fortsatta medverkan i laget denna säsong. Jeremy har varit borta från spel sedan den 12 december. Åtta omgångar. Vi pratar nu om en månads frånvaro. Anta att han behöver stå åt sidan några omgångar till innan han kommer in i laget. Vi har 14 omgångar kvar att spela. Vi får kallt räkna med att han kommer behöva 3-4 matcher innan han kommer upp på en hyfsad nivå igen. Ingen rolig prognos. 

Vad Broc Montpetit dras med för skadeproblem är höljt i dunkel. Han klev av efter första perioden i bortamatchen mot BIK Karlskoga efter att ha fått "en smäll". Än hur jag försöker kan jag inte dra mig till minnes att jag såg något av detta hända. Vi saknar just nu hans uppoffrande arbete över hela isen. 

Det jag ser som mycket positivt i forwardsväg är naturligtvis Oscar Steens snabba anpassning till matchtempo. Det är inte utan att jag blir imponerad! Oscar hade inte spelat en tävlingsmatch sedan kvalserien i våras. En väldigt lång tid. Trots detta har han redan efter ynka fyra matcher visat upp en spelskicklighet som är anmärkningsvärd. Här har verkligen vår sportchef Niklas Johansson gjort ett fynd! 

Till sist kan jag inte låta bli och tänka på vilka fantastiska "målsumpare" vi har i Jonte Berg och Mathias Bromé! Det har verkligen gott troll i deras försök att göra mål. Missförstå mig rätt nu. Jag gillar och uppskattar verkligen det jobb dessa killar gör på isen i match efter match. De bidrar med en enorm energi och gör sällan eller aldrig ett dåligt byte. Men, tänk om de kunde få lite utdelning på alla de chanser de skapar. Vilken enorm boost det skulle innebära för deras självförtroende. Jag unnar dem verkligen lite medstuds i avsluten nu...

Väl mött i ABB Arena..












4 kommentarer:

  1. Det jobbigaste som supporter är att man som utomstående inte kan påverka så mycket. Men vi får hoppas att Filander och Co vet vad som är bäst för lagets förberedelser.

    SvaraRadera
  2. Vara.funkar det intee att skriva här???

    SvaraRadera
  3. Tja.
    Tror dessa bra " målsumpare" fixar avgörandet i morron mot Rögle bandy....

    Tre poäng i morron... Inget annat är axeptabelt i min värld...

    SvaraRadera
  4. Ikväll gäller det mer än 3 poäng. Seger och en väl genomförd match ger skjuts framåt. Alla till Rocklunda ikväll

    SvaraRadera