23 januari 2015

Asplöven i Luleå...

Då och då förlägger Asplöven sina matcher i Luleå för att på så sätt försöka få lite mer publik till sina matcher. Jag gissar att de även drar viss ekonomisk nytta av detta då klubben säkerligen behöver varenda liten krona extra som de kan inkassera. Detta förutsätter givetvis att det kommer tillräckligt med publik. Man kan även se detta arrangemang som ett bevis på hur nära Asplöven samarbetar med Luleå Hockey i SHL. Spelare kommer och går i ett stadigt flöde under säsong. Närmare ett farmarlag än Asplöven kan man nog inte komma utan att vara just detta. Dock synes detta samarbeta vara väldigt gynnsamt för bägge parter. Kanske är det just så här det kommer bli i framtiden i svensk ishockey. SHL-lagen knyter till sig lag från HA i allt större utsträckning för att på så sätt kunna utveckla sina egna talanger i en bra miljö. 

Nog om detta..

Till kvällens match får vi glädjande nog tillbaka Jeremy Williams i laget. Det är bra. Det som är mindre bra är de omkastningar som nu måste ske i alla(!) formationer. Då en spelare ska in i truppen måste någon annan ställas åt sidan. Denna gång tycks Williams inträde ske på bekostnad av Mathias Bromé som får finna sig i att starta som extraforward. Ett beslut som jag gärna har invändningar emot. Kedjan med Mathias Bromé, Stefan Gråhns och Jonte Berg har fungerat alldeles utmärkt. En formation som stundtals varit vår bästa, eller, åtminstone den formation som presterat på jämnast nivå i match efter match. 

Men nu är det som det är. Linus Svedlund får fortsatt chansen och det är inte alls fel. Linus har varit mycket bra den senaste tiden. Måste vara ett rätt angenämt problem för våra tränare att vi just nu förfogar över en bred trupp där alla som får spela bidrar på ett bra sätt. Naturligtvis tråkigt för de spelare som tillfälligt ställs utanför startuppställningen.

Det vore förträffligt om den formation som var så framgångsrik under försäsongen och i inledningen av serien kunde komma igång igen. Tänker på Montpetit, Davidsson och Frycklund. Kanske vi får se den återuppstå då Frycklund kliver in i matchspel igen. 

Asplöven är, trots sina rätt magra resultat den senaste tiden. en knepig motståndare. De gav BIK Karlskoga en tuff match på hemmaplan(oavgjort) och vann senast över AIK på hovet. Jag räknar inte med några lätta poäng i kvällens match. Kanske inga poäng alls! Däremot hoppas jag naturligtvis att laget fortsätter på den inslagna vägen. Spelar med en hög lägstanivå, få misstag, utnyttjar sitt fina powerplay, och ger sig själva chansen till en ny seger.

- Det skulle sitta extra fint om den gode Williams fick chansen att hänga en strut i ett powerplay redan i dagens match!

Nu kör vi...

Mitt tips: 
Asplöven - Västerås 3-3 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar