13 december 2014

Oscar Steen

Så kom då, plötsligt och oannonserat, ett nyförvärv till truppen. Oscar Steen har lockats till Västerås och ska nu ta en plats i laget. Oscar som kan spela både center eller ytterforward var en bärande spelare i AIK under deras vistelse i SHL. Det finns dock en hake. Oscar har inte spelat ishockey på länge pga av knäskada. Under hösten har han tränat med Vallentuna för att bygga upp styrkan i sitt skadade knä och tanken är att han hos oss nu ska "skolas in" i en rätt långsam takt. 

Jag vet många AIK:are som nu är rätt besvikna. De såg Oscar som en rätt självklar(!) förstärkning till sin egen trupp men får nu se sig blåsta på den konfekten. Oscar är egentligen ingen poängmaskin men fullt återställd kommer han tillhöra det absoluta toppskiktet bland forwards i Hockeyallsvenskan. Om detta råder inget tvivel. Med sin rutin från spel i SHL under flera säsonger kan han komma att bli en ytterst viktig pusselbit när spelet om SHL-platser drar igång under våren. 

Det gäller dock att han blir helt kurant, får tillbaka styrkan, att rehaben har fungerat helt enkelt. Om inte blir vi sittande med en Svarte Petter i truppen som kostar en slant. 

Frågan jag ställer mig blir givetvis i vilken formation han ska spela? Kommer han får börja lite längre ned i hierarkin och arbeta sig uppåt? Vilken spelare få kliva åt sidan för att bereda plats? 

Vill man försöka beskriva Oscar Steen som spelartyp som skulle jag vilja göra en jämförelse med en spelare vi redan har i truppen, nämligen Fredrik Johansson! Jag skulle vilja påstå att Oscar är en "uppgraderad" version av Fredrik. Samma hårda arbete på isen, kan användas både offensivt och defensivt, men bättre tekare och lite vassare spelfördelare. Har genom åren stått för betydligt fler assist än egna mål. 

Lite statistik som visar att Oscar Steen är en rätt duglig spelare:
SHL
- Antal matcher: 476
- Antal gjorda mål: 65
- Antal assist: 142

Allsvenskan
- Antal matcher: 209
- Antal gjorda mål: 49
- Antal assist: 113

Kan Oscar leva upp till tidigare prestationer så har vi i honom fått in riktigt bra spets i truppen. Jag kommer därför självklart hålla alla tummar för att Oscar lyckas komma tillbaka till gammalt(!) gott slag under sin kontraktstid i Gulsvart...

Mot sjunde raka segern....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar