31 oktober 2014

Halloween i Kvarnbackahallen..

Dramatik i Kvarnbackahallen - division tre.

Stormatch i Kvarnbackahallen när anrika Guldsmedshyttan kom på besök denna den sista skälvande dagen i månaden oktober. Höstblasket hade lämpligt nog gått över till en föraning om den vintertid som nu står för dörren. Temperaturen nära noll utomhus men på isen ett värmande spel från hemmalaget.

Skultuna tog tag i taktpinnen och trummade på inledningsvis men Guldsmedshyttan var inte oävna i sina attacker. Min känsla var dock att hemmalaget skulle sätta första kassen och så blev också fallet. Joakim Ström fick närmast öppet mål och kunde enkelt styra in ledningsmålet till 1-0 efter förarbete av Daniel Stahre. Knappa minuten senare var det dags för ännu ett mål. Återigen var det Skultuna som nätade efter att Simon Iversen blivit elegant frispelad av Patrik Granlund. Avslutet höll närmast Jeremy Williams-klass och Hyttans målvakt chanslös.

Detta gillades inte av Guldsmedshyttan som passade på att reducera till 1-2, genom Viktor Liljesvahn, bara tjugofem sekunder senare och det var åter match. Under återstoden av perioden böljade spelet en aning från norr till syd innan Skultuna tryckte in sitt tredje mål för kvällen. Detta ombesörjdes av Jonas Ström.

I början av den andra perioden bjöds Guldsmedshyttan en möjlighet att ta sig in i matchen igen då Patrik Granlund drog på sig en utvisning. Gästerna var ofina nog att nyttja detta läge och pangade in 2-3. Målskytt Andreas Arvidsson. Om man nu trodde att gästerna skulle ånga på för en kvittering, så trodde man fel. Istället var det hemmalaget som öste på för fulla muggar framåt. Stundtals såg det ut som powerplay i spelet fem mot fem på isen. Chanser skapades i parti och minut men en kombination av hafsiga(!) avslut och en storspelande Marcus Persson i gästernas mål förhindrade detta. Till slut, i ett powerplay, kunde Skultuna hänga in 4-2 genom Eddie Forslund och ridån började gå ned för bortalaget.  De kämpade på heroiskt fortsättningsvis men kunde trots detta inte förhindra att ännu ett mål adderades till deras nackdel. Joacim Stahre skicka in 5-2 och matchen kändes stängd.

Skultuna var dock artiga nog att bjuda sina gäster en sista chans att ta sig tillbaka in i matchen genom att inom loppet av halvannan minut dra på sig två utvisningar. Hyttan fick därmed chansen till spel 5 mot 3 i slutet av perioden. En möjlighet de inte förmådde att utnyttja då de såg väldig trötta ut efter hemmalagets anstormning tidigare under perioden.

Till den sista perioden kom gästerna ut taggade och gick för ett reduceringsmål. De skapade en handfull riktigt bra chanser men hemmalagets målvakt, Dennis Lindström, spelade inspirerat och avvärjde elegant alla skott. När Hyttan inte fick utdelning gick luften ur. Skultuna kunde sedan bekvämt spela av den sista perioden och kamma hem en skön trepoängare till tränaren Tomas Sjögrens stora förnöjsamhet. Man hann med att göra ytterligare två mål genom i tur och ordning Tim Lindström och Daniel Stahre. Matchen slutade 7-2 och laget tackades av en entusiastisk hemmapublik efter slutsignalen.

Inför matchen fick undertecknad den stora ynnesten att prata med Skultunas starke man, tillika sportchef, Jari Tilkkanen. Han var försiktigt optimistisk inför matchen och påstod sig ha en "bra känsla". Vad denna känsla inkluderade begrep jag aldrig men så är de lite speciella de där som bor på landsbygden! Tränaren Tomas Sjögren, som har en räv bakom varje öra, hade taktiken klar inför match. Då motståndarna endast ställde upp med fyra backar var planen att nöta ned dessa till tandköttet i andra perioden då lagen hade långt till båsen. En plan som gick i lås på alla sätt och vis. En coachseger modell fundamental, vill jag säga.

Undertecknad tackar för det alltid lika trevliga bemötandet från alla inom Skultuna hockey och ser fram mot nästa drabbning...