22 oktober 2014

1+1+1+1= 4 Raka

Mobilisera mera..

Asplöven - Västerås 2-6
Vad säger man? Fenomenalt, kanske. Köpte faktiskt matchen via S24 idag. Kunde inte låta bli. Men väntade fram till matchstart. Då greps jag av hybris och slängde in 99 spänn. Tidigare köp har bara fått mig att sitta frustrerad och irriterad pga usel bildkvalitet. Nu var inte bildkvalitén så där mycket att yvas över, men, spelet, SPELET, grabbar, flickor och manfolk överlag. Det var något att yvas över!

Visserligen tog sig Asplöven ifatt till 2-2 innan första perioden var till ända men känslan sa tydligt att detta var vår match.  Framför allt spelet. SPELET som plötsligt infunnit sig. Med lite flax kunde vi stängt matchen redan i första perioden sett till de chanser vi skapade. Nu fick vi istället vänta till period två innan utdelningen kom. Min övertygelse var att bara vi höll oss på isen med fullt manskap så skulle vi ta hem denna match. Vi var helt enkelt numret större än Asplöven i spelet fem mot fem.

Tack till Robert Lantosi som lite turligt fick in den puck som banade vägen för kvällens seger. Nu hade vi återigen det där lilla flytet som behövdes för att vågskålen ska väga över. Efter det målet var det inte något snack. Vi ägde spelet. Vi dominerade i alla zoner. Vi styrde, ställde och gjorde lite som vi behagade mot ett frustande och pustande Asplöven som fastnade som i ett flugpapper längs sargerna över hela isen.

Jonas Emmerdahl svepte in 4-2 och Jeremy Williams bombade in 5-2. Klappat och klart.

Den tredje perioden blev en ren njutning att följa, trots S24´s sändning. Full kontroll från första nedsläpp till slutsignalen. Jag noterade att Asplöven fick iväg endast ett (1) skott mot vårt mål efter 11 minuters spel i tredje perioden. Detta i ett läge då de försökte, och försökte, och försökte, ta sig fram och förbi. Detta vittnar om hur bra vi spelade trots ledning. Vi backade inte hem utan fortsatte med vår fina press över hela isen. Charmant, på min ära. Dessutom radade vi upp chanser för ytterligare mål. Ett mål som till sist kom via Fredrik Johansson klubba.

Underbart även att se hur Mikael Fryklund fortsätter att leverera. Inte bara bra spel utan nu även både mål och assist. Fryklund känns som ett riktigt bra "nyförvärv".

Återigen bevisade våra backar att de håller. Stabilt rakt över. Vid Asplövens första mål kom skottet bakom förlängda mållinjen och vallade in via något framför mål. Svårt för våra backar att motverka. Vi det andra målet för Asplöven var det våra forwards som inte fick undan returen från Fransson. Så upplevde jag det hela.

Jag nöjer mig med dessa rader nu. I ett inlägg under morgondagen ska jag försöka förklara vad vi gör så mycket bättre nu mot tidigare.