9 september 2014

Två dagar kvar..

2



Så börjar det verkligen dra ihop sig till säsongspremiär och osäkerheten över lagets slagstyrka är påtaglig vilket tar sig i uttryck på flera sätt. Supportrar som tidigare var väldigt nöjda med truppen börjar visa ett visst vankelmod efter en något darrig försäsong. Det som såg så förbaskat bra och tilltalande ut bara för en månad sedan har hastigt och lustigt ersatts av ett visst mått av misstro. Ropen skallar redan efter förstärkningar både på bredden och tvären för att inte säsongen ska ändas i besvikelse. Man kan lugnt säga att det mesta är som vanligt. Detta är inget unikt som endast vi Västeråsare drabbas av, å nej. Läser man runt på olika forum är tongångarna likartade bland de flesta supportrar. Den tänkbara orsaken till detta beteende kan säkerligen tillskrivas supportrars önskan om att det ska gå bra för det egna laget, helt enkelt. 

När det gäller Gulsvart tycker jag banne mig vi har ett tillräckligt bra lag som det är. Allt snack om att det behövs än den ena och än den andre spelartypen kan underminera vår egen tilltro till spelarnas förmågor. Vi ger dem, på något sätt, underkänt innan de ens hunnit spela sin första match! Det anser jag vara utomordentligt dumt. Personligen anser jag det vara viktigare att vi alla ställer upp och ger laget det bifall och stöd som de behöver. Vi har de spelare vi har och det är de som ska bära laget till sportslig framgång. Kommer det in någon spelare på vägen så tar vi det då.


För övrigt gillade jag Conny Strömbergs sågning av lagkamraterna i Örebro.  Conny påstod i en artikel(Expressen) att anledningen till hans misslyckande var att hans lagkompisar inte hade förmågan att skjuta direktskott på hans delikata framspelningar! Så snackar en lirare som inte är rädd att sticka ut hakan eller bränna broar...


Det har höjts röster om alla mål som laget släppt in under försäsongen. En osäkerhet finns kring både vårt försvars och målvaktsspel. Själv sitter jag lugnt i båten. Glöm inte bort att spelarna försökt anpassa sig till de nya zonerna. Speciellt i försvarsspelet har detta inneburit en ganska stor omställning. Helt klart är att våra backar och forwards inte riktigt hittat balansen i det defensiva arbetet. Ska man fortsätta med den överbelastning som varit så framgångsrik de senaste säsongerna eller krävs det något nytt? Är övertygad om att vår defensiv kommer stadga sig snabbt och därmed får våra målvakter det understöd som behövs för att börja prestera på riktigt bra nivå.


När det gäller tankar, och önskemål, om ytterligare förvärv av spelare till truppen ska vi inte glömma bort en viktig sak - finansiering. Vi är i vissa mått mätt ännu en liten föreningen, ekonomiskt, även om vi gärna vill tro annat. Ett lag som snittade knappt 3000 åskådare trots att man konstant låg i toppen av tabellen(förra säsongen) drar inte in tillräckligt med kosing för att bygga ett slagkraftigt lag - till nästa säsong. Det är den enkla sanningen i dagens kommersiella värld. Vi må vara intresserade av en plats i SHL - men inte på bekostnad av klubbens framtid. Utifrån dessa knappa förutsättningar anser jag att vi har ett riktigt slagkraftigt lag, banne mig....


Från och med detta inlägg, denna kväll, är det nu säsong på riktigt även för denna blogg. Det innebär att intensiteten kommer öka på många sätt. Under morgondagen tänker jag presentera en Vita Hästen-supporter som får berätta om sina tankar inför premiären och säsongen. Bloggen kommer även presentera en högst egen, och i många stycken aktningsvärd, form av sponsring till Gulsvart. En form av sponsring som kan stå Bloggen dyrt, om det vill sig illa. Å andra sidan kommer någon annan att glädjas. Jag har även för avsikt att fortsätta mitt skandalöst usla tippande, i samarbete med BestBet. Om det, mot förmodan, skulle ramla in en eller annan vinst så kommer 50% av dessa pengar oavkortat gå till någon form av sponsring. 

Men, mer om allt kommer i nästa inlägg....












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar