25 augusti 2014

Vad har han kikaren, NJ ...

Pengar, mycket pengar..


Det är många supportrar till Gulsvart som spekulerar i dessa tider. Vad är det vår sportchef har i kikaren? Vad är det för monstervärvning som är på gång? Som bekant pågår en insamling till just detta ändamål. En insamling som snart inbringat 400 000 kronor. En ansenlig summa pengar men ändå ynka lite om vår sportchef ska förmå landa något utöver det vanliga i spelarväg. Betänk att lag i Alpländerna tycks kunna slanta upp bra många miljoner för mer eller mindre halvdana spelare från andra sidan Atlanten. Spelare som pendlat mellan NHL och AHL och som i zenit av sin karriär vill cascha in lite slantar. Lägg därtill KHL som rycker åt sig det mesta som blir över när NHL tagit sitt. Även där erbjuds spelare otroligt bra ersättningar samt dessutom gynnsamma skattesatser. 

Det är i detta perspektiv som vi ska se våra egna möjligheter att få in en verklig klasspelare. Jag är med andra ord mycket skeptisk till det hela. Törs man sia om vad en riktigt bra spelare skulle kosta klubben? Räcker en miljon eller kostar det än mer? Se bara vad en hygglig spelare i SHL drar in per månad. Löner runt 150-200.000 per månad är inget ovanligt. Rickard Wallin i FBK ryktades lyfta en lön på 400 000/månad! Sanslöst! Lägg därtill alla andra avgifter som är kopplade till en spelare så skenar det snabbt iväg. Utan att överdriva kommer vår drömvärvning, om den blir av,troligen ligga i prisklass jämförbart med en riktigt bra spelare i SHL. Är det överhuvudtaget rimligt att lägga så mycket pengar på en enskild spelare? Tja, inte vet jag. Jag bara ställer frågan.

Självklart hoppas jag vår sportchef fortsatt har lite is i magen och i slutänden lyckas knyta till sig en riktig bra back, men, inte till vilket pris som helst.

Nästa match för Gulsvart blir borta mot LHC. Intressant. Vad kan vi förvänta oss? Rimligtvis har LHC börjat fått upp ångan under försäsongen och därmed väntar nog betydligt tuffare motstånd än när vi mötte Leksand i Tegera Arena. Lite roligt att vi då ställs mot en gammal publikfavorit i form av Broc Little. Ännu lite roligare att vi själva kommer med en egen Broc. Nu i form av Broc Montpetit. Vilken Broc kommer göra bäst ifrån sig tro?


Ha det gott, och må alla isar bära mot SHL för Gulsvart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar