3 augusti 2014

Premiär!


Intresset var stort inför ispremiären i ABB Arena även denna gång. Utanför entrén till arenan bjöds publiken på trevliga intervjuer med våra nya spelare. Bosse Wallin skötte det hela på ett mycket bra sätt. På bilden syns han samtala med Broc Montpetit. Vanligtvis är alla transatlanter väldigt skickliga på att snacka och Broc var inget undantag. Det ingår i deras skolning som idrottsmän att kunna hantera media. Något som många av våra svenska spelare kanske skulle behöva en lektion i!

Till mångas glädje fick vi nu bevis för att arenan äntligen begåvats med en mediekub värd namnet. Den var stor. Väldigt stor! Så stor att jag för ett svindlande ögonblick blev rädd för att den skulle skymma sikten för oss på Södra ståplats. Men, så var inte fallet. Däremot är den fortfarande - stor!

Det som är lite tragiskt är att vi nu kan stoltsera med en mediekub som håller SHL-klass men fortfarande har vi en ljudanläggning på division två nivå. För mig som står på en kortsida är det i det närmaste omöjligt att uppfatta vad som sägs. Dessutom 'skramlar och skrålar' det något infernaliskt när det spelas musik. Vid mitt besök i Axa Sport Center säsong som gick blev jag närmast chockad  över hur det kan låta, med en bra ljudanläggning!

Nu till det som var intressant denna kväll. Spelet mellan lag Svart och lag Gult. Två gånger femton minuter. Det är naturligtvis inte lätt att dra några större slutsatser av detta Jippo men genom åren har jag trots allt sett, eller anat, goda kvaliteter som senare besannats. Givetvis även det motsatta. Jag vågar mig på att påstå att jag äger en viss insikt i ämnet, så att säga. Däremot har jag inte alltid fått rätt i mina utsagor eller påståenden. Men det är en annan femma det.

För enkelhetens skull går jag igenom alla spelare, rakt av:

Svarta laget:
Målvakt:
Jonas Fransson
- Var ute och seglade lite vid något tillfälle men i det mesta var han som vanligt. Lugn, placeringssäker,  och stabil

Backar:
Per Helmersson
- Utmärkte sig inte på något sätt. Spelade som vanligt. Lugnt och säkert.
Jonas Emmerdahl
- Drog iväg på en offensiv räd, försökte spela lite småfräckt, och gjorde inga misstag som jag såg.
Hampus Larsson
- Jag lade inte ens märke till honom denna kväll! 
Marcus Söderkvist
- Vad finns att säga? Inte mycket. Med 'Slangen' vet vi vad vi får!

Forwards:
Fredrik Johansson
- Försökte hålla i puck, styra spelet, och såg hyggligt pigg ut!
Mathias Bromé
- Onödigt pigg, kan tyckas. Gäller att spara på krutet till matchen på fredag. Var tillsammans med Fryklund den forward som skapade mest.
Oscar Pettersson
- Tror han satte en puck i stolpen. I övrigt lite osynlig. 
Christopher Mastomäki
- Ser mogen ut i sitt spel. Inte blyg alls med puck och klubba. Känns - rejäl!
Kevin Weiskog
- Lade inte märke till honom - alls!
Mikael Frycklund
- En gigant i det svarta laget denna kväll. Fick känslan av att 'Bulan' var på isen stundtals! Fortsätt så, för tusan!
Linus Svedlund
- Såg inte till honom så mycket!

Gula laget:
Målvakt:
Jonatan Bjurö
- Gjord en stabil insats. Men det ska sägas att spelarna i det svarta lag sköt som småpojkar. Rena ärtbössorna, ta mig fan!

Backar:
Nick Angell
- Bättre framåt än bakåt! Är detta en back? Skämt åsido, vilken duktig spelare detta är! Hans offensiva kvaliteter är inte något man skämtar bort.
Mathias Linnarud
- Gör som han brukar på en isoval. Som han vill, typ! Tycks inte finnas några hinder för vad han vill göra med puck och klubba. Kan bli en riktig överraskning denna vinter. Om tränaren vågar spela honom:)
Johan Jonsson
- Stabil, är ord som kommer ur min mun så fort jag ser Johan med puck. Är betydligt rappare på rören än vad gemene man tror. Kan mer offensivt än sitt rykte. 
Simon Fredriksson
- Överraskade både mig och min ständige följeslagare 'Kepsen'. Rykten om hans sävlighet tycks överdrivna. Visade på mycket fin rörlighet, bra fart på rören, och briljerade flera gånger med fin-fina förstapass till forwards!

Forwards:
Mikael Backlund
- Kommenteras ej då han är NHL-spelare:)
Conny Strömberg
- Som någon bredvid mig på läktaren sa: 'Med Conny i laget kommer man få slitas mellan hopp och förtvivlan'. Gjorde som han brukar. Varvade geniala små passningar med att tappa puck och ge bort spelvändningar:)
Dennis Rasmussen
- Kommenteras ej då han är NHL-spelare:)
Brock Montpetit
- Visade redan på inledande övningar att han kunde åka skridskor. Riktigt fort, dessutom. Åkte ifatt Emmerdahl som ingenting. Ändå tycker jag Emmerdahl är riktigt snabb på rören! Risken för att Brock får promenera till flygplatsen innan serien startar är minimal!
Eddie Davidsson
- Visade varför han stänkt in så många poäng i Mariestad och Enköping. Dök upp, som gubben i lådan, vid några tillfällen och fick till avslut. Gjorde även mål. Lovande!
Dustin Johner
- Visade genast att han har klass. En klok spelartyp som har mer i registret än att bara dunka in direktskott i pp. Kan mycket väl bli en vägledande center med defensivt ansvar. Duktig tekare. Vann den tävlingen mot Mikael Fryklund.


Naturligtvis är det inte lätt att hålla reda på så många spelare för att göra en rättvis bedömning av deras insats denna kväll, men, det är av sekundär betydelse. Det som jag tycker har betydelse är att skickligheten med puck och klubba kändes avsevärt bättre än vid förra årets ispremiär! Vad beror detta på, månne. Har vi fler tekniska spelare som vårdar puck och passningar bättre, har spelarna hunnit träna dessa moment redan, eller var det bara en tillfällighet? Jag tror, faktiskt, att vi nu har fler spelskickliga spelare i laget. Så enkelt är det...

Ska jag lyfta fram någon enskild spelare som överraskade mest på mig denna kväll får det bli Mikael Fryklund! Han var ståtlig i sin framfart på isen denna kväll. Må detta hålla i sig under en tid. Gärna fram till jul!

Tack för mig....

1 kommentar:

  1. Det bästa med Frycklund igår var hans passningsspel, flera öppnande pass. Hoppas detta håller i sig.

    SvaraRadera