21 augusti 2014

Mot Karlskoga...




Det duggar tätt med träningsmatcher nu. Nytt möte med ärkerivalen(!) BIK Karlskoga. Ett skicklig hockeylag med speciell anda. Efter vårt senaste möte dristade jag mig till att kritisera deras ständiga gnällande på domaren. Något som fick en märkligt "twist"!. Först blev jag idiotförklarad av en BIK- supporter(förståeligt) sedan påhoppad av en VIK-supporter(oväntat). Deras gemensamma agenda var att jag inte visste vad jag pratade om, att jag var en åsna, och att jag borde ägna mig åt knyppling. För de "visste" att BIK Karlskoga minsann är ett reko gäng.  

Så kan det gå när man kliver utanför komfortzonen och framför en mer bestämd åsikt i landet lagom. Nåja, det är tur att vi tycker olika. Om inte blevo livet rätt enahanda.

Vad ska vi då förvänta oss av morgondagens match? Troligen detsamma som inför alla dessa träningsmatcher. Att Martin Filander, med kollegor, får än mer svar på sina frågeställningar. De har säkert en listig plan. En genomtänkt agenda. En struktur och spelplan. Gäller bara att spelarna visar att de är med på tåget och är beredda att gå över eld och vatten för att ta en plats i truppen. 

Enligt hörsägen har BIK Karlskoga en radda spelare på skadelistan just nu. Tur då att de har en bred trupp och sannolikt kommer kunna ställa upp med ett tillräckligt starkt lag för att ge oss en rejäl match. Det som borde oroa BIK:arna är de mål som trillat in bakåt. Antalet signalerar inte att det råder lugn och harmoni i de bakre leden ännu. Hur är det med deras målvaktsspel, egentligen? Kommer det bli en liten akilleshäl denna säsong eller hinner deras målvakter varva upp lagom till att seriespelet startar?

- Vi behöver inte oroa oss alls på den punkten för vi har - Jonas Fransson!

Jag säger åter vad jag sagt tidigare. Räknar kallt med att BIK kommer vara med i toppen även denna säsong. Dock har de mer att bevisa innan denna profetia kan slå in. 

Intressant att Niklas Johansson, vår sportchef, deklarerat att det ska in en "riktigt bra back" i truppen. Det är rätt tänkt. Ska det in en back så måste det vara av digniteten "top of the line". Annars kan det lika gärna vara. Breddspelare göre sig icke besvär. Spets ska det vara.

Hörde av min utsände(hustrun) att det klagades högljutt från läktarhåll över Per Helmersson i matchen mot SSK. Vill då passa på att lugna alla. Helmersson var precis lika tafflig under försäsongen 13/14. Gjorde några rejält dåliga insatser. Allt är med andra ord som vanligt. Kom dock ihåg att under seriespelet var han faktiskt riktigt stabil - defensivt! Skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher. Tror fortfarande den gode Helmersson kommer bli en viktig defensiv pjäs denna säsong. Lita på mig! 

Så - hur kommer då matchen sluta i morgon? Min magkänsla säger att vi åker på däng. Det vore inte alls så dumt. Efter tre matcher utan förlust kan det vara fostrande med en liten motgång. Så ser jag på det hela.

Mitt tips blir att BIK Karlskoga vinner med uddamålet. 3-2 låter rimligt.

Ha det gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar