11 augusti 2014

Marcus "Messy" Jonsson

Krigaren!

Som bekant flyktade omtyckte och mycket uppskattade Marcus Jonsson, även kallad "Messy", till AIK inför denna säsong. En flytt som berörde och till viss del upprörde mången Västeråssupporter.  Marcus satte ett speciellt avtryck under sin tid i Västerås. En spelare som alltid gick för fullt, i alla lägen, varenda byte. En spelare som aldrig fuskade på isen. En spelare som tycktes outtömlig på energi. Någon poängmaskin blev han aldrig i Gulsvart men det var nog aldrig förväntat. Däremot betydde han oerhört mycket för laget genom sin uppoffrande inställning på isen. 

Jag vet inte hur många gånger "Messy" kom in på isen och tillsammans med sina vapendragare Marcus "Slangen" Söderqvist och Viktor Mårtensson fullständigt jagade skiten ur motståndarbackar. Detta resulterade ofta i att laget vann fördel i form av utvisning på en frustrerad motståndarback eller en blockering i anfallszon. En inte alls oviktig del i spelet. Då kunde tränaren sätta in nästa, mer spelskickliga, formation som fick ta ett nedsläpp i offensiv zon. 

Ett lag kan inte endast bestå av briljans och teknik. Det måste finnas ett visst mått av mer rakt och fysiskt spel. Något som "Messy" ständigt levererade. Att han dessutom med tiden utvecklades till en alldeles utomordentligt skicklig boxplayspelare kom sig ganska naturligt. Under sina fyra säsonger i Västerås har han säkerligen täckt skott som ingen annan och dessutom med alla tänkbara kroppsdelar.

Man kan kort och gott säga att det var ett aningen känslosamt ögonblick för många supportrar då "Messy" packade sin trunk och drog vidare i sin hockeykarriär. 

Då Bloggen är obotlig nyfiken och gärna delar med sig resultatet av denna nyfikenhet kommer här svar på några frågor som jag ställt till "Messy". 

Håll till godo:


Har du fått tag i något permanent boende i huvudstaden?
- Det har jag. Jag och min sambo flyttade in i början av juni till en lägenhet just vid Hovet.

Klarar du av att navigera dig fram själv eller måste du ta hjälp av en GPS för att hitta i stan?
- Det har gått bra, jag har mest bara tagit mig fram och tillbaka till träningarna som just nu är på Ritorp och då behövs inget sånt, men skulle jag däremot möta upp min sambo eller någon lagkamrat i stan så är det tur att GPS finns.

Har ditt träningsupplägg sett annorlunda ut än tidigare säsonger?
- Det har det verkligen gjort. Jag har ett helt individuellt anpassat fysprogram, med andra övningar och annat upplägg kring träningen än vad jag haft tidigare. 

Hur kan Du beskriva känslan av att byta lag efter fyra säsonger?
- Ja jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Det kändes lite märkligt till en början men det var ett beslut som växte fram. Jag kände att jag behövde röra på mig, träna annorlunda för att kunna ta ytterligare kliv i min utveckling.

Vad var du mest nöjd med i ditt spel under din tid hos oss?
- Det var nog mitt spel i boxplay. Det var extra kul i fjol då jag fick bilda boxplay par tillsammans med "Slangen" vilket var fantastiskt kul då "Slangen" är riktigt duktig i det och vi kompletterade varann bra och gav allt för varandra.

Fanns det något du önskat varit annorlunda?
- Finns säkert små saker hit och dit som hade kunnat vara annorlunda, men inget jag kommer på nu, jag hade fyra roliga och härliga säsonger i Västerås.

Någon speciell match du minns mer än andra under din tid i Västerås?
- Såklart min premiärmatch mot Bofors som vi vann med 5-0. Även Malmö borta då jag fick göra mitt första allsvenska mål.

Känns det  speciellt  att komma till en sådan anrik förening som AIK?
- Det gör det absolut, det märktes direkt att jag kommit till Sveriges största förening och det känns inspirerande.

Vilket tröjnummer har du valt/fått i AIK?
- Jag har valt nr 13.

Har du en egen målsättning denna säsong?(mer mål, tacklas mer, etc)
- Att utvecklas på allt, det inkluderar mer mål, assist, tacklingar m.m .

Törs du sia om vilken placering AIK kan nå i hockeyallsvenskan denna säsong?
- Vi ska vara ett av lagen som går upp!

Något du vill hälsa till dina gamla supportrar i Västerås?
- Tack för allt stöd ni gav mig och mina lagkamrater under mina fyra säsonger i Västerås, och lycka till! 

Bloggen tackar Marcus för att han hade godheten att svara på frågor och hoppas verkligen han får en fortsatt positiv utveckling av sin ishockeykarriär.

Bloggen noterar att "Messy" gjorde ett mål i matchen mot Gotland/Visby men stod över matchen mot Huddinge.

* Här finns en intressant artikel om Marcus under tiden han spelade i Björklöven [Länk]



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar