9 augusti 2014

Johan Jonsson - sanningen avslöjas...

Johan överlämnar suppen...


Som den minnesgode kanske minns bedrev undertecknad en intensiv kampanj båda via  Bloggen och #twitter för att påverka Johan Jonsson att skriva på för Gulsvart. Nu kan jag avslöja alla snaskiga detaljer i denna affär. Alla supportrar till Gulsvart må tacka denna Blogg för att Johan nu spelar med oss. För så är det, sanna mina ord.

Vad jag har förstått, efter ett genuint forskande och snokande, stod Johan länge i valet och kvalet om han skulle skriva på för oss. Tydligen hade han flera andra lukrativa erbjudanden att ta hänsyn till. Vi pratar nu om lyxiga bilar, flotta etagevåningar, medelhavsutsikt, barnflickor, och jätteparabol på terrassen. Men allt detta ratade Johan då han på #twitter plötsligt kunde läsa att en stollig supporter, undertecknad, lovade att klippa sin gräsmatta, iförd endast suppe, om han signade vår klubb. Det var det som fick vågskålen att tippa över. 

Aldrig någonsin tidigare i sin spelarkarriär hade Johan blivit utsatt för något liknande. Med sådana supportrar, tänkte han, var valet givet! Sportchefen hann inte ens gå igenom det finstilta i kontraktet då Johan kom instormande på kansliet för att krita på. 
- Ska du inte läsa igenom villkoren, undrade NJ?
- Äsch, annat är viktigare, svarade Johan.
- Vadå? undrade NJ.
- Gräsklippningen, vrålade Johan och stormade vidare.


Bloggaren gör sig redo för sitt uppdrag!

Så kom det sig att en varm lördagseftermiddag i maj invaderades undertecknads altan av ett stort och förväntansfullt gäng. En av gästerna var Skultuna Hockeys ordförande Jari Tilkkanen som hade snikat sig med som "granne" till Johan. I hans följe kom ett antal personer vars ursprung eller härkomst tycktes dolt i skuggorna. Totalt befann sig arton personer på altanen samt ett okänt antal barn i intilliggande lekpark. Som tur var, för Bloggaren, var den lilla täppan omgärdat av ett tämligen högt staket vilket eliminerad risken för någon större skandal i närområdet.

Alla inbjudna, och objudna(!) gäster bjöds på förtäring innan Bloggaren raskt och helt ogenerat klev ut på scenen och genomförde sitt utlovade uppdrag.

Fartfyllt, ogenerat, och elegant!

Efter att gräsmattan blivit klippt efter konstens alla regler stegade Johan fram och med tårar i blick förkunnade att "detta var det finaste ögonblicket i hans spelarkarriär"! Samtidigt stormade övrig publik fram och ville hissa Bloggaren i luften. Jublet visste, om man säger, inga gränser...

Och, det var då som jag insåg hur viktig denna händelse skulle komma att bli för den gode Johan! Vid varje framtida ögonblick, när han tvivlade på sin förmåga, skulle han minnas just denna vackra upplevelse och få ny kraft och energi!

Och vet ni vad, kära läsare! Jag inbillar mig att Johan bar med sig just dessa minnesbilder i premiärmatchen mot Leksand. Hur fan ska man annars kunna förklara att han spelade som en - gud?


En förstummad och djupt rörd Johan gratulerar Bloggaren för fullgjort uppdrag.


PS. Johan ville väldigt gärna veta hur jag byggt upp min fantastiska fysik. Storsint som jag var delade jag med mig några värdefulla tips.

[För den som inte fått nog av informationen i detta inlägg går det att klicka på denna länk]

Ha det gott alla och må SSK vinna få matcher....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar