3 augusti 2014

Ispremiär säsongen 2014/15

Finn ett fel, typ!


Så är det dags igen. Hugade spekulanter har nu en möjlighet att betitta årets uppsättning av Gulsvart. En brokig samling av gammalt och ungt, nytt och beprövat, stort och smått. Laget är som en påse Gott&Blandat. Det finns något till alla. Lite surt, lite sött, lite syrligt och kanske en och annan besk pastill. 

Detta med ispremiär är dock en sanning med modifikation. Några spelare har säkerligen varit på is i minst fjorton dagar, andra än mer, några mindre. Men tro inte att detta är första gången de snörar på sig skridskorna. Hur skulle det se ut, månne! 

I vanligt ordning kommer Bosse Wallin(!) att hålla i intervjuer inför ispasset. Dessa ska tydligen hållas utomhus denna gång då det blev väldigt varmt och svettig senast att stå hundratalspersoner i ABB´s entré. Törs man hoppas på sol, vindstilla, och ett bra högtalarsystem, kanske!

De enda spelare som saknas just nu är Matt Fornataro och Evan McGrath som ansluter om någon vecka. Har jag glömt någon spelare nu? Tja, det visar sig!

- För övrigt anser jag att SSK är överreklamerade!

Enligt 'säkra källor' kommer Martin Filander bossa över laget som rymmer den ungdomliga entusiasmen medan 'Hellas' får ta sig än 'gamlingarna'. Passar bra, tycker jag. Den som har minst hår passar bra med åldermännen i truppen!

- OBS! Missade detta: Dennis Rasmussen och Mikael Backlund(!) kommer delta i dagens ispass! Visste inte ens att 'Mickis' var i stan. Se där så lite koll man har!


Så, se så, masa oss ned till ABB Arena nu och njut av att säsongen har startat!

Här finns en länk till lokaltidningen med tänkta laguppställningar: VLT



Noterar även att:
- Viktor Mårtensson hängde en kasse i sin första match med de 'onämnbara', det vill säga Leksand. Vittnen hävdar att han pricksköt 2-0 med ett snärtigt handledsskott. Tror inte på det. Det var nog mer ett vådaskott som träffade rätt. Alltid lika kul när FBK inte vinner..

- Marcus Jonsson ville inte vara sämre. I AIK´s match mot Gotland(!) höll han sig framme och stänkte in 4-1 till sitt AIK. Kul för honom och nu kanske han har fyllt sin målkvot fram till jul, eller?

Bloggen har haft kontakt med både Viktor och Marcus efter gårdagens matcher och de säger sig, naturligtvis, vara "väldigt nöjda och glada" över sina första framträdanden med nya klubbadresser.

- Fattas bara att Tony Romano och Luca Caputi börjar kruta in mål i sina första byten...




2 kommentarer: