6 augusti 2014

Ispass och inpass...

Vi kommer glida genom serien..


Den allt mer förträfflige Johan Thalberg belyste idag problematiken med unga spelare som står på gränsen till A-laget. Talanger som kanske driftat fram lite på en räkmacka under juniortiden men som nu ska omvandlas till morska män med håriga bringor. Steget från att leva mest på talang till att tillgodogöra sig alla bitar som behövs för att nå framgång på seniornivå kan vara mödosam. Precis som Johan beskriver behövs en genomtänkt coachning. Inte döda talangen i ivern att utveckla den fysiska statusen. Från min egen tid som bolltrillande yngling eller spelandes ishockey minns jag kompisar som explodera av spelglädje när de väl fick låna boll eller puck. Utan puck, eller boll, var de däremot tämligen mediokra och loja. Rent av ointresserade. Samma personer kunde gå på halvfart under träning för att sedan implodera(!) när det var dags för match. Då vaknade de till, minsann och ville vara i fokus. Detta är något som alla känner igen om de någonsin varit aktiva i någon form av lagidrott. Ju äldre man blev ökade dock kravet på allas fysiska status och även 'lirarna' fick ställa in sig i ledet...

- Jag gissar att vår lirare Conny Strömberg har varit lite av den 'typen' under hela sin karriär!

I fallet med Mathias Bromé och Mathias Linnarud är jag inte ett dugg orolig. Ännu. Det finns gott om tid att styra upp, justera, och komma på rätt köl. Givetvis behöver båda rätt stöd från tränarteamet, sportchefen, och hela organisationen runt laget. Även lagkamrater kan här spela en viktig roll. Jag är övertygad om att det idag finns flera andra spelare som genom sin erfarenhet kan ge support och stöd till dessa ynglingar. Det är även viktigt att vi supportrar har visst tålamod.



Det obligatoriska inslaget av SSK!


Dagens ispass var som vanligt välstrukturerat och tempostarkt. Patrik 'Bulan' Berglund deltog tillsammans med 'Mickis' och Dennis Rasmussen. Det ger verkligen en extra dimension för alla spelare som är på isen. Alla tvingas vara riktigt på tårna när dessa herrar virvlar runt. Mycket bra! 

Några reflektioner:
- Simon Fredriksson(back) övertygar på mig. Stor, visst, men riktigt bra på skridskorna. Kan slå förstapass!
- Johan Jonsson(back) ser ut att stortrivas. Bra driv i allt han gör.
- Marcus Söderkvist kör vidare på backposition. Bra!
. Nick Angell(back) ser verkligen ut att stortrivas på isen. Glad som en speleman. 
- Mickis och Bulan. Oj, oj. Man förstår varför de spelar i NHL!
- Mathias Bromé, hm, är det inte dags att klippa sig?
- Johan Emmerdahl(back) ser bra ut. Må han ta ett kliv till denna säsong. Allt finns där, i paketet!

Min spontana känsla kvarstår: - Det ser förbaskat bra ut för de flesta spelare på isen. Svårt att tro att de bara tränat ordentligt på is i knappt en vecka!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar