10 augusti 2014

Christopher Mastomäki

Källa: 

Ett antal yngre spelare står på tröskeln, eller i tamburen rent av, och ser ännu en chans att slå sig in i den trupp som ska ta laget till SHL-kval fram på vårkanten 2015. Linus Svedlund, Oscar Pettersson, Kevin Weiskog, Mathias Linnarud för att nämna några. Spelare som fått några chanser till spel i A-truppen men inte riktigt ansetts räcka till. En spelare som bjöds in i slutet av förra säsongen var Christopher Mastomäki. Vad jag erfar så var Mastomäkis intåg i truppen en markering av Fagervall mot andra spelare i truppen. Han ville röra om  lite i hierarkin och få fart på de mer etablerade spelarna. 

Och fart och fläkt var vad Christopher Mastomäki  bidrog till vid sina inhopp. Han fick spela sju matcher och lyckades dessutom med att pricka in ett mål. En lovande sejour av en spännande junior. Till denna säsong belönades han med ett kontrakt som sträcker sig fram till säsongen 15/16 om jag tolkar informationen rätt på eliteprospects. Med andra ord har Västerås försäkrat sig om att denna spelare blir kvar och utvecklas i Gulsvart.

Då jag har haft möjlighet att följa ett rätt stort antal försäsongsträningar  förstår jag väldigt väl varför klubben höll sig framme med ett tvåårs-kontrakt. Detta är en riktigt fin spelartyp. Rätt matchad, och med rätt understöd från ledare och tränare,  finns alla möjligheter att unge herr Mastomäki så småningom blir en ny publikfavorit i ABB Arena. 

Under träning är det svårt att se att det rör sig om en sådan ung och grön spelare. Snarare får man intryck av att han spelat på denna nivå förr. Om jag påstår att Christopher är moget i sitt spel så är det ett understatement. 

Nu ska det självklart inte dras några växlar på en försäsongsmatch samt några träningar, men, sanna mina ord så kan det bli något riktigt stort av denne spelare. Ytterligare en egenskap som talar till Christophers fördel är hans genuina intresse för sportfiske. Enligt mig är alla som behärskar konsten att kroka en rejäl gädda talanger utöver det vanliga.


-----


För övrigt ska det bli väldigt spännande att följa Jonte Berg och Kennet Bergqvist i Arboga denna säsong. För den ene gäller att spela till sig ett nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. För den andre lär det vara sista anhalten innan rören läggs på hyllan.

En annan fråga är om den gamle busen Stefan "Stiffen" Holmgren fortsätter ännu en säsong i division tre med Skultuna. På åtta matcher producerade han 17 poäng och drog på sig 46 utvisningsminuter. Allt var som vanligt, kan man säga:)

-----

Nästa inlägg kommer handla om Marcus "Messy" Jonsson. Bloggen har fått svar på lite frågor. Dessutom kommer självklart ett 'inför matchen mot BIK Karlskoga' som vanligt. Bloggen har där ställt några frågor till två personer med mycket god insikt i ämnet.

-----

Till sist vill jag bara säga att det är ingen fara med Mathias Bromé. Innan vi vet ordet av kommer han åter virvla runt på isovalen....



Väl mött!



6 kommentarer:

  1. Skit blogg. Ta på dig den rosa och somna om

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din intressanta reflektion. Men, det är valfritt att besöka denna blogg. Ha det gott...

      Radera
  2. Gå o lägg sig leksing, olle gör ett grymt jobb! Punkt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Varför tror du att det var en Leksing:)

      Radera
    2. Va skulle de annars vara:)) i min värld, när tillochmed örebroarna börjar bli trevliga, då kan de bara vara en leksing!

      Radera