8 april 2014

Överkörningen på Hovet - och snacket efteråt!



Djurgården - Västerås 6-2
Det blev inte som jag förväntade mig. Det blev lite värre, faktiskt! Visst anade jag att Djurgården skulle komma ut både hårt och hetsig med en hägrande plats i SHL som mål och morot. Men inte trodde jag att vi så snabbt skulle duka under för övermakten. 

Kvällen till ära valde jag att följa matchen Rögle mot AIK. En anledningen till detta var att jag har ett VIASAT-abonnemang som jag vill nyttja. En annan var att jag med spänning  ville ta del av hur AIK skulle hantera denna match. Inför matchen kunde man läsa på AIK:s eminent enögda forum att supportrar "krävde" en läggmatch av sitt lag. Allt annat var skandal. Att bidra till att värste konkurrenten Djurgården skulle nå SHL genom en AIK-vinst ansågs mer eller mindre som ett "förräderi"! 

Å andra sidan förväntade sig samma supportrar, AIK:s, att Västerås som inte hade något alls att spela för, skulle göra en sportslig insats och försöka vinna mot Djurgården. Eller rättare sagt, man krävde att Västerås skulle göra sitt yttersta för att förhindra Djurgården att avancera till SHL! Ungefär samma krav restes självklart från Rögles spelare och supportar. 

Det pratades inte lika mycket om att AIK, eller Rögle, befann sig i den aktuella situationen denna sista omgång på grund av egna mindre bra insatser. Nej, inte då! Lättare då att förskjuta skuldbördan till tredje part, nämligen Västerås. Det var, är, helt enkelt vårt fel att AIK numera spelar i Hockeyallsvenskan och att Rögle missade chansen till spel i SHL! Framförallt är det vårt fel att Djurgården numera har status som SHL-lag.

Djurgården vann två av två matcher mot Rögle 
Djurgårdens IF  -  Rögle BK 5 - 3
Rögle BK  -  Djurgårdens IF 2 - 4

Djurgården vann en av två matcher mot AIK
AIK  -  Djurgårdens IF 2 - 1
Djurgårdens IF  -  AIK 3 - 2

Djurgården vann en av två matcher mot Västerås
VIK Västerås HK  -  Djurgårdens IF 3 - 1
Djurgårdens IF  -  VIK Västerås HK 6 - 2


Det lag som borde skrika minst just nu om orättvisa är nog Rögle. Hade de sett till att tagit fler poäng av Djurgården hade de nu spelat i SHL, eller, hade de sett till att vunnit mot ett oinspirerat Västerås som inte hade något att spela för i omgång nio, då hade de spelat i SHL nu.

Hade AIK gett fan i att förlora mot oss eller Rögle eller Malmö hemma på Hovet hade de behållit sin status som SHL-lag!

Att bara se till sista omgången och utifrån den döma, eller fördöma, andra lags insats är bara lågt, okunnigt och pinsamt! Sanningen är faktiskt den att Djurgården spelat sig fram till det läge de fick i sista omgången genom egen kraft! De förtjänade därmed chansen, och de tog chansen. Vilket inte Rögle gjorde. Rögle valde istället att uppträda både håglöst och oinspirerat fram till början av tredje perioden. Då vaknade de till. Med MYCKET stor HJÄLP av ett pinsamt passivt AIK fick de möjligheten att gå upp till en tvåmålsledning. Samtidigt, hör och häpnade, reducerade vi på Hovet och HJÄLPTE plötsligt Rögle i sin kamp.

Men räckte det då? Nej, nej. Rögle lyckades slarva bort detta gyllne läge genom huvudlöst spel i egen zon. Trots att spelarna i AIK siktade i sarghörnen med de flesta avslut kunde de inte undgå att göra mål på de chanser de till slut bjöds på.

Understundom i tredje perioden uppträdde AIK som koner på isen. De lät Rögle vinna alla dueller, ta nya skott, och lät sin målvakt, Daniel Larsson, reda ut allt. Trots detta lyckades inte Rögle pilla in de puckar som hade behövts för att nå SHL! Med andra ord anser jag att Rögle ska se mer till sin egen oförmåga än att försöka skuldbelägga någon annan för sina tillkortakommanden. AIK bjöd dessutom till lite extra genom att plocka ut målvakten(!) med sju sekunder kvar i matchen och tekning i Rögles zon! Varför i hela glödheta gjorde man det? Självklart var detta ett taffligt försök att hjälpa Rögle samt stjälpa Djurgården. OM Rögle gjort mål, fram till 5-3, samtidigt som Västerås reducerade i slutsekunderna av matchen på Hovet. Vad hade inträffat då? Jo, Rögle hade tagit platsen till SHL!

Så kom inte och gnäll på andra än er själva kära AIK:are och Rögleiter. Ni spelade själva bort era chanser. Ingen annan...

Sedan kan inte jag rå för att mitt eget lag, Västerås, inte orkade stå emot Djurgården bättre. Något som jag självklart är väldigt besviken över. Men det är en annan femma....

- Det finns även de som hävdar att vi vilade halva laget i matchen mot DIF! Ett påstående som är helt befängt. Vi spelade med samma lag som vann borta mot Rögle förutom på en position. Så var det med det påståendet..

Avslutningsvis vill bloggen gratulera Djurgården till sitt avancemang. Man gjorde det helt av egen kraft och dessutom mycket välförtjänt...


EDIT: Matchen på Hovet slutade några minuter innan den i Ängelholm. Dock vet jag inte huruvida AIK:s lagledare hade koll på den saken. Detta angående att AIK tog ut målvakten i slutsekunderna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar