19 april 2014

Intet nytt..

Funderar...


Intet nytt under solen, kan man säga. Eller "ont om påsksmällare" på värvningsfronten för vårt lag. Vad vi förstår har nu vår sportchef fått klartecken att börja sondera spelarmarknaden för att fynda till kommande säsong. Från styrelsen deklareras om en "ökad spelarbudget" utan att några siffror redovisas. Vilka pengar vår sportchef har att spendera framgår alltså inte. Vi kan bara spekulera. 


 Janne Karlsson
Många supportrar önskade sig Janne Karlsson som ny tränare i klubben. Så blev det inte då Herr Karlsson valde vår seriekonkurrent Södertälje SK. Frågan är om han kan bli lika lyckosam där som senast i Karlskrona. Låt mig tvivla. Nu sitter han i en annan båt. Det är ingen nykomling vi pratar om nu, precis. Det är istället en av Sveriges mest anrika ishockeyklubbar som han nu ska rädda åter till ishockeyns finrum. Med detta kommer en annorlunda kravbild. I KHK förväntades inte under. Där var man tacksamma för varje liten framgång. Där fick Janne Karlsson lite spelrum. Utan press är det lättare att prestera. Vi får se hur han hanterar SSK. Kanske hans tuffaste uppdrag fram till nu?

- Själva står vi fortfarande utan ledarskap. Ingen tränare synes ännu. Det sägs att samtal förs med fyra fem olika namn. Det låter mycket i mina öron. Finns det så många etablerade tränare lediga? 


Stjärnback
I dagens VLT basunerades det ut att vi är ute efter Nick Angell som senast spelade för Karlskrona. Nick skramlade ihop 34 poäng på 48 matcher. Ett utmärkt facit för en back. Säsongen 2005/6 lirade han i BIK Karlskoga och gjorde då 42 poäng på 40 matcher. Frågan är bara om han fortfarande har rätt hunger. Är han redo att gå "all in" för ett lag som vill vara med och slåss om en plats till SHL? Det vore nesligt om vi får in ännu en spelare som briljerar under säsong men klappar ihop när det väl gäller. Nåja, i denna bransch kan man inte ta något för givet. Oftast får man nöja sig med det lilla...


Skellefteå - Färjestad
Såg förövrigt stora delar av finalen mellan Skellefteå och Färjestad idag. Vad kan man säga? Det var match en stund. Sedan var det mest uppvisning. Att vinna med 8-1 i en SM-final är magstarkt. På något sätt även ett slag i ansiktet på SHL som företeelse. Det ska inte kunna hända i en finalserie att ett lag är så överlägset som Skellefteå är just nu. Känns inte bra, helt enkelt. 
- Undrar jag vad Stefan Warg tänker just nu! Inte en minut har han fått spela i slutspelet, vad jag vet.


Marcus Ljung
Framtiden för Marcus i Djurgården tycks ännu oviss. Enligt MrMadhawk bjöd Djurgården ut honom till andra klubbar innan de själva var klara för kvalserien. Skulle han, mot förmodan, inte  få nytt kontrakt med DIF vore det ett tjänstefel av vårt sportchef att inte försöka få tillbaka honom till Gulsvart. Det är min uppfattning. Han skulle bli en perfekt center för en andraformation. Minst!


Lediga spelare
Det finns en del spelare därute som just nu sitter lite löst till i sina respektive klubbar. Spelare som vi borde kunna vara med och hugga på. David Lidström DIF(back) är en sådan spelare. David gjorde en stabil säsong i Djurgården. Har utvecklat sitt defensiva spel avsevärt. Då han är en egen produkt från början vore det trevligt om vi kunde återbörda honom till moderföreningen. Till skillnad mot Nick Angell är han dessutom fortfarande ung(26) och har en därmed drivkraft att få spela på högre nivå. Så tror jag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar